måndag, februari 26, 2018

Etanol - så enkelt, så billigt - så självklart! Ändå har det blivit ett "förbjudet" ord!

ETANOL! Precis! E85!
Sverige har redan plöjt ner miljoner i biobränslen och då främst Etanol - oftast i form av E85!

Etanol är den enkla, billiga och effektiva lösningen som förtalats av idioter som Robert Collin - som antingen är köpt eller en "nyttig idiot" - åt oljebranschen!

Etanol är beprövat, billigt och enkelt!
Henry Ford byggde T-Forden för att kunna köras på Etanol!
I Brasilien har etanol används framgångsrikt sen 70-talet!
Nej! Folk svälter inte på grund av biobränslen! Folk svälter på grund av kapitalismen! Bönder blir betalda för att elda upp eller plöja ner sina grödor - för att hålla priserna och vinsten uppe!

Alla förbränningsmotorer kan köra på biobränslen!

Att använda befintliga fordon och konvertera dessa till biobränslen - är MYCKET miljösmartare än att skrota befintliga fordon och köpa nyproducerade elfordon!

Sverige satsade en gång på biobränslen och krävde att bensinstationer skulle bygga om och installera en pump för biobränslen! I småstäder - hade mackarna inte råd med det och fick stänga! Då förlorade den småstaden ofta sin enda mack som även var: post/jouraffär/videobutik/gatukök och den småstaden DOG! Biobränsle satsningen i Sverige bidrog till glesbygds döden!

Trots detta förespråkar jag helhjärtat ETANOL - E85 - som en lösning på miljöproblem! Det är en enkel, beprövad lösning som är billigast för konsumenten!
Jag har själv en Ford Focus Mk.1 2004 Flexifuel som jag kör på Etanol så ofta jag kan! Hittills gissar jag på 70 - 80% av tiden! Det har fungerat utmärkt!

EN gång fick jag problem med europeisk "ful"etanol och fick låta rengöra spridarna! Sen dess inga problem!

Etanol - E85, rapsolja, vegetabilsk olja och Biodiesel är beprövade lösningar som funnits och fungerat i över hundra år! Det är en så uppenbar lösning!

Trots detta så verkar det bland svenska politiker ha blivit ett förbjudet ord - någon slags tabu! Som så väl beskrivs i bloggen "Matsons bil": 
https://hakanmatson.wordpress.com/2018/02/24/det-forbjudna-ordet/

DET FÖRBJUDNA ORDET

"Regeringen vill ha mer hållbara biobränslen till flyget och satsar 100 miljoner kronor på forskning och utveckling. Dessutom ska MP:s förra språkrör Maria Wetterstrand utreda saken. Bra tanke. Men också personbilarna måste byta till biobränslen om klimatlagens 70-procentiga minskning av koldioxidutsläpp från trafiken ska nås till 2030. Men hur ska det gå till? Ingenstans hittar jag en satsning på den energibärare vi redan investerat ett par miljarder i – etanol. Det verkar som om ordet är förbjudet, trots att etanol idag står för 90 procent av den totala produktionen av biodrivmedel i världen."!