torsdag, april 06, 2017

Socialistiska och Kommunistiska systrar och bröder - hör upp! Med en Keynesiansk vision för ett nytt egalitärt och jämlikt Sverige - pressar vi nazister och rasister ut ur riksdagen!

"Keynes borde inte vara för radikal för Vänsterpartiet."

Sverige behöver ett nytt Miljonprogram!

Renoverad och nybyggd infrastruktur - från Treriksröset till Smygehuk! Ja I den ordningen! Trots att jag är skåning, så förstår jag att Norra Sverige behöver mer resurser än södra! Svensk export är beroende av norr!

Efter börskrachen byggde Roosevelt USA ut ur krisen, genom att bygga infrastruktur!
Inget nytt - men funkar uppenbarligen!
Att köra i USA, (eller t.ex Tyskland) -
Är en dröm jämfört med Sverige!
På 1920 talet - såg Sverige ut som ett spindelnät av järnvägsspår! Det gick järnväg till nästan varje mjölkpall!

Låt oss bygga smart, grönt, miljövänligt och långsiktigt! Låt oss bygga billigare och bättre bostäder!
Låt oss bygga och renovera järnväg, vägar, bredband, el, vatten och avlopp - allt detta hör ihop

Och med en tydlig Keynesiansk vision för ett nytt grönt, egalitärt och jämlikt Sverige - där alla har råd att bo bra och resa!

Så kan vi pressa ut nazister och rasister ur riksdagen och uppnå en röd majoritetsregering, som vi tidigare haft, med socialism och social rättvisa som ledstjärna!

"P-O Edin föreslår, att lånefinansiera investeringar motsvarande 3 procent av BNP per år i 20 år och gå till en nettoskuld på 25 procent av BNP – vilket fortfarande vore statsfinanser i världsklass.
Med ett sådant investeringsprogram skulle 35–40 miljarder per år kunna användas för att totalrenovera allt fast kapital i offentliga sektorn (vägar, järnvägar, vatten och avloppssystem, elnät, skolor, sjukhus, miljöanläggningar och så vidare). Framtidsinvesteringar för att ta emot och integrera nyanlända på arbetsmarknaden skulle kunna ökas med 15–20 miljarder per år. Bostadsbyggandet skulle stimuleras kraftigt och skolan få det tillskott på uppemot 60 miljarder kronor extra per år som Edin bedömer nödvändigt för den återigen ska bli bäst i världen.

Dessa satsningar motsvarar 120 miljarder extra per år vilket i sin tur skulle generera ytterligare 80 miljarder i dynamiska skatteintäkter som kan användas för att stärka välfärden med 100 000 fler anställda. Vi skulle också ha en chans att möta världens verkliga ödesfråga, klimathotet och omställningen till en grön ekonomi.
Att Vänsterpartiet i detta läge (juni 2016) ställt sig bakom det finanspolitiska ramverket med fortsatt överskottsmål och ett ”skuldankare” för den finansiella bruttoskulden på 35 procent av BNP är häpnadsväckande."

Citaten ovan är från tidningen Flamman! En artikel med titeln - Totalrenovera Sverige!

http://flamman.se/a/totalrenovera-sverige

onsdag, april 05, 2017

Reclaima den geopolitiska makten och låt hela Sverige leva!

Teoretiskt sett, så verkar elbilar bra?
Men vi går från ett råvaru beroende till ett annat! Från olja till lithium!
Med förbränningsmotorer som går på biobränslen eller vätgas! Så kan varje land framställa sitt eget lokalproducerade bränsle och kanske bli energi oberoende!

Detta tror jag är av största geopolitiska betydelse! Om vi slutar köpa olja från Saudi och lithium från Kina - så går våra pengar till lokala jobb och lokal logistik - istället för att sponsra - diktaturer och terrorism!

Miljöpartiet är ett parti för de urbana akademikerna och skiter i glesbygden!
Med nuvarande logistik - så dör norra Sverige om privatbilismen påläggs ytterligare avgifter!
Vilken knegare har råd att skrota sin fullt fungerande bil och köpa en elbil för en halv miljon eller mer? Som dessutom kan belasta miljön mer än en bil som går på biobränslen eller vätgas!

Miljöpartisterna måste få huvudet ut ur röven och se till helheten - på sikt!